'Delights' / Epiphytes Hortus Botanicus Amsterdam / 2004

Een beeld, hangend in de nok van de palmenkas van de Hortus. Een beeld opgebouwd uit onbestemde transparante vormen, die zijn samengesteld uit kleurafdrukken van gescande micro-opnamen van gekristalliseerde zouten. Het hele proces van selectie, kristalvorming, scannen en afdrukken is als het bereiden van een copieuze maaltijd.
Een beeld voor de planten zelf, opgebouwd uit chemische verbindingen en met name de sporenelementen die planten heerlijk vinden en die in uiterst kleine hoeveelheden absoluut noodzakelijk zijn voor hun voortbestaan. Eén van de meest essentiële verschillen tussen planten en dieren bestaat uit het feit dat planten anorganisch materiaal kunnen omzetten en gebruiken voor groei en voortplanting. Het beeld is een kleurrijke display van elementen, een hommage aan salpeter en salmiak, aan sulfaten, fosfaten en chloraten, rhodanides en cyanides, zouten van magnesium, kalium en natrium en al die andere heerlijkheden. Een plant eet stenen.
 
Afmeting: circa 8 x 5 x 7 m. Materiaal: inktjet film, staaldraad.
Groepstentoonstelling met o.a. Van den Ban, Fens, Geelen, Halmans, Riebeek, Schole, Vendel en Volger.
top ‘Delights’, detail ‘Delights’ in palmenkas ‘Delights’, detail ‘Delights’, detail ‘Delights’, detail Cuisine-Laboratoire Van der Heijden
peter van der heijden
 
To see my work
Please visit my site on Ipad or desktop.
Peter van der Heijden
Céramiquelaan 43,
1031 KG Amsterdam

Atelier:
Tweede Leeghwaterstraat 7A,
1018 RA Amsterdam
m: +31(0)6 13084911
e: pete.heijden@planet.nl