'City-dressing for the Royal Wedding 2-2-2002' / AMSTERDAM / 2-2-2002

Op het kerkelijk huwelijk van Willem-Alexander en Máxima werd op speciaal verzoek van de bruid de tango Adios Nonino van Astor Piazzolla gespeeld. Luttele uren later was dezelfde tango te horen op de carillons en draaiorgels van Amsterdam. Het was één van de onderdelen van de breed opgezette, feestelijke 'city-dressing'.
Peter van der Heijden, Madje Vollaers en Pascal Zwart kregen in het najaar van 2001 de opdracht de gebouwen rond de Dam en langs de route van de gouden koets feestelijk aan te kleden. Het meest prominente onderdeel van het plan waren de banieren in rood, wit, blauw, oranje, lichtblauw (de kleur van de Argentijnse vlag) en goud. De Beurs van Berlage, enkele monumentale gebouwen op de dam en bijvoorbeeld ook het stadhuis (maar helaas niet het paleis) werden ervan voorzien. De kleuren kwamen ook terug in de posters die in de aanloop van het huwelijk door de hele stad te zien waren in de Publex-displays.
Langs de route, op het Rokin en het Singel, lagen als onderdeel van de aankleding twee grote, in vol ornaat opgetuigde vloten skûtsjes en westlanders aan gemeerd. Verderop op het Rokin reed de koets door flarden oranje rook. En op het moment dat de twee elkaar op het balkon van het paleis op de Dam dan eindelijk kusten, dwarrelden vanuit de lichtmasten duizenden gouden 'streamers' over het publiek heen.
 
Materiaal: o.a. banieren, vlaggen, affiches, bruinevloot, geluid, special effects.
Opdrachtgever: Projectbureau Koninklijk Huwelijk, Amsterdams Fonds voor de Kunst. Ontwerp en realisering: Peter van der Heijden, Vollaers & Zwart.
top Ontwerp City-dressing Beurs van Berlage City-dressing Beurs van Berlage City-dressing Dam City-dressing de Bijenkorf City-dressing Magna Plaza met gouden koets City-dressing Dam City-dressing Rokin City-dressing met traditionele vloot op het Rokin City-dressing met traditionele vloot op het Rokin, avondsituatie City-dressing Beurs van Berlage, avondsituatie City-dressing de Bijenkorf, avondsituatie City-dressing golden streamers City-dressing golden streamers
peter van der heijden
 
To see my work
Please visit my site on Ipad or desktop.
Peter van der Heijden
Céramiquelaan 43,
1031 KG Amsterdam

Atelier:
Tweede Leeghwaterstraat 7A,
1018 RA Amsterdam
m: +31(0)6 13084911
e: pete.heijden@planet.nl