‘Natuurlijk Museum’/ Witte de Withstraat 139 Amsterdam / 2007

Het Natuurlijk Museum was een ongewoon museum gericht op de natuurlijke historie, kunst en de passie voor verzamelen, met een collectie, een suppoost, rondleidingen en een museumwinkel. Vier kunstenaarsverzamelaars presenteerden in het museum hun collecties en installaties, van ‘bonsaihertje’ en vlinders tot wolkenluchten en rolstenen.
De verzamelingen die getoond werden zijn eigendom van 3 Amsterdamse kunstenaars-verzamelaars: Erik Fens, Peter van der Heijden en Marc Volger, die optraden als conservator van het museum, en er waren bruiklenen van de Berlijnse gastconservator Roland Albrecht. De diverse objecten en verzamelingen toonden de specifieke interesses en denkwerelden van de deelnemende kunstenaars.
 
video Natuurlijk Museum Integraal
top ‘Folklore Vogel’, assemblage object, 30 x 35 x 15 cm Overzichtfirst kamer van het museum ‘Bo & Wo- Globe II’, assemblage in vitrine, 55 x 85 x 50 cm Overzicht achterzaal Conversatie hoek Overzichtsecond kamer van het museum Detail achterzaal Bezoek schoolklassen Opslag en projectiezaal in kelder
peter van der heijden
 
To see my work
Please visit my site on Ipad or desktop.
Peter van der Heijden
Céramiquelaan 43,
1031 KG Amsterdam

Atelier:
Tweede Leeghwaterstraat 7A,
1018 RA Amsterdam
m: +31(0)6 13084911
e: pete.heijden@planet.nl